Ontdek de Verborgen Juweeltjes van Italië met het Gezin

Ciao, lieve reisvrienden! Vandaag neem ik jullie mee naar het prachtige Italië, maar we gaan verder dan de gebruikelijke toeristische trekpleisters. Met mijn twee avontuurlijke kinderen heb ik enkele van Italië’s verborgen juweeltjes ontdekt die perfect zijn voor gezinnen. Van schilderachtige dorpjes tot ongerepte natuur, Italië zit vol verrassingen die wachten om ontdekt te worden. Laten we samen deze minder bekende, maar betoverende plekken verkennen!

 1. Alberobello en de Trulli
  Onze eerste stop was Alberobello in Puglia, beroemd om zijn trulli – witte, kegelvormige huizen die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De kinderen vonden het geweldig om door de sprookjesachtige straten te dwalen en zich voor te stellen hoe het zou zijn om in een trullo te wonen.
 2. De Thermale Baden van Saturnia
  In Toscane bezochten we de thermale baden van Saturnia, een natuurlijk wonder van warmwaterbronnen midden in een groen landschap. Het was de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke spa, een ervaring die zowel volwassenen als kinderen kunnen waarderen.
 3. De Grotten van Frasassi
  Deze indrukwekkende grotten in de regio Marche waren een avontuur op zich. We bewonderden de enorme stalactieten en stalagmieten en de kinderen waren gefascineerd door de ondergrondse wereld. Het is een geweldige manier om geologie op een leuke manier te leren.
 4. Het Eiland Procida
  Dit kleurrijke eiland in de baai van Napels is een verborgen parel die we absoluut aanraden. Met zijn felgekleurde huizen en rustige stranden is Procida een perfecte ontsnapping van de drukte van de grotere steden.
 5. Het Middeleeuwse Dorp van San Gimignano
  Gelegen in Toscane, is San Gimignano een goed bewaard gebleven middeleeuws dorp met indrukwekkende torens. Het is alsof je terug in de tijd stapt, en de kinderen vonden het geweldig om de oude muren en smalle straatjes te verkennen.

Eten en Accommodatie

Italië staat bekend om zijn heerlijke keuken, en zelfs in deze minder bekende plaatsen vonden we fantastische eetgelegenheden die geschikt zijn voor gezinnen. We verbleven in gezellige B&B’s en kleine hotels die ons een warm welkom boden.

Praktische Tips

 • Huur een auto om gemakkelijk tussen deze verborgen juweeltjes te reizen.
 • Probeer buiten het hoogseizoen te reizen voor een rustigere ervaring.
 • Leer samen met de kinderen een paar basiswoorden Italiaans – het is leuk en helpt bij het verkennen van kleinere dorpjes.

Italië heeft zoveel meer te bieden dan alleen zijn beroemde steden. Deze verborgen juweeltjes bieden een unieke ervaring die je dichter bij de authentieke Italiaanse cultuur brengt. Elk van deze plekken was een avontuur op zich, vol met lessen, lachen en eindeloze ontdekkingen. Dus, pak je koffers en bereid je voor op een Italiaans avontuur dat je gezin nooit zal vergeten! Buon viaggio!