Tot welke leeftijd gratis vliegen KLM

gratis-vliegen-klm-kinderen

Tot Welke Leeftijd Kunnen Kinderen Gratis Vliegen met KLM? Plus Handige Tips voor Vliegen met Kinderen

Vliegen met kinderen kan een hele onderneming zijn, maar het is ook een avontuur dat prachtige familieherinneringen creëert. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM bieden faciliteiten en kortingen om het reizen met jonge kinderen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. Een veelgestelde vraag onder reizende ouders is tot welke leeftijd kinderen gratis of tegen een gereduceerd tarief met KLM kunnen vliegen. In dit artikel verkennen we het beleid van KLM omtrent reizen met kinderen en delen we enkele waardevolle tips voor een soepele vliegervaring.

KLM Beleid voor Vliegen met Kinderen

Leeftijdscategorieën en Tarieven

  • Baby’s (0 tot 2 jaar): Bij KLM kunnen baby’s tot 2 jaar oud op de schoot van een volwassene reizen tegen een gereduceerd tarief, dat meestal 10% van het volwassenentarief is. Voor langeafstandsvluchten biedt KLM wiegjes aan die vooraf gereserveerd moeten worden. Als je een eigen stoel voor je baby wilt boeken, kun je dit doen tegen het kindertarief.
  • Kinderen (2 tot 11 jaar): Vanaf de leeftijd van 2 jaar tot hun 11e verjaardag moeten kinderen een eigen stoel hebben. KLM biedt voor deze leeftijdsgroep een korting op het standaardtarief. De hoogte van de korting kan variëren afhankelijk van de vlucht en bestemming.

Tips voor Vliegen met Kinderen met KLM

  1. Vroege Boeking en Stoelreservering: Reserveer je vlucht en wiegje (indien nodig) zo vroeg mogelijk. KLM biedt de mogelijkheid om stoelen te reserveren zodat gezinnen bij elkaar kunnen zitten. Bij lange vluchten is het reserveren van een bassinet voor je baby aan te raden voor extra comfort.
  2. Voorbereiding op de Luchthaven: Maak gebruik van de gezinsbalies bij het inchecken op de luchthaven. KLM biedt vaak speciale balies voor gezinnen met jonge kinderen om het incheckproces te versnellen.
  3. Handbagage: Pak een aparte tas voor de benodigdheden van je kind, zoals luiers, voeding, een verschoningsmatje, en wat speelgoed. KLM staat een extra stuk handbagage toe voor de verzorgingsartikelen van je baby.
  4. Voeding aan Boord: Voor baby’s kun je borstvoeding geven of een flesje meenemen. Aan boord kun je crewleden vragen om de fles te verwarmen. Voor oudere kinderen kun je snacks meenemen die lang houdbaar zijn en niet te veel knoeien.
  5. Entertainment: Hoewel KLM in-flight entertainment biedt, is het handig om ook eigen speelgoed, kleurboeken, of een tablet met kinderapps en -films mee te nemen, vooral voor lange vluchten.
  6. Kleding: Neem extra kleding mee in je handbagage, zowel voor je kind als voor jezelf. Onvoorziene knoeipartijen of bagagevertragingen kunnen altijd voorkomen.
  7. Gezondheid en Comfort: Neem zo nodig kinderparacetamol of andere medicijnen mee. Voor de drukveranderingen tijdens stijgen en dalen kan het helpen als je kind slikt of zuigt op een speen of snoepje.

Reizen met KLM met jonge kinderen biedt verschillende voordelen en kortingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gezinsvakanties. Baby’s tot 2 jaar kunnen tegen een gereduceerd tarief op schoot reizen, terwijl voor kinderen tot 11 jaar kortingen gelden voor hun eigen stoel. Door te profiteren van de faciliteiten en diensten die KLM biedt en door goed voorbereid te zijn, kun je een vliegervaring creëren die zowel plezierig als stressvrij is voor het hele gezin. Het is de kunst om de reis zo comfortabel mogelijk te maken voor je kinderen, wat op zijn beurt ook jouw ervaring verbetert. Door vooruit te plannen en rekening te houden met de behoeften van je kind, kun je veel voorkomende reisuitdagingen gemakkelijk navigeren.

Extra Tips voor een Nog Soepelere Reis

8. Oefen het Dragen van een Veiligheidsgordel: Kinderen die niet gewend zijn aan het dragen van veiligheidsgordels kunnen onrustig worden. Oefen dit thuis om ze comfortabel te maken met het idee.

9. Verken de Luchthaven: Veel luchthavens, waaronder Schiphol, hebben speciale speelgebieden voor kinderen. Dit kan een geweldige manier zijn om de tijd te doden voor de vlucht en de kinderen wat energie te laten verbruiken.

10. Nachtvluchten: Indien mogelijk, overweeg een nachtvlucht te boeken. Kinderen slapen een groot deel van de reis, wat de ervaring voor iedereen aan boord aangenamer maakt.

11. Wees Geduldig en Positief: Kinderen voelen de stress van ouders aan. Blijf kalm en positief, zelfs als dingen niet volgens plan verlopen. Dit helpt om een rustige omgeving voor je kind te creëren.

12. Gebruik Voorrangsdiensten: Sommige luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, bieden voorrangsdiensten voor gezinnen met jonge kinderen. Dit kan onder meer snellere veiligheidscontroles en boarding omvatten.

Slotgedachten

Vliegen met kinderen vereist een andere benadering dan reizen als volwassene, maar met de juiste voorbereiding en mindset kan het een soepele en zelfs plezierige ervaring zijn. De Amsterdam Travel Ticket biedt een praktische en kosteneffectieve oplossing voor je vervoer in en rond Amsterdam, en door de tips in dit artikel toe te passen, kun je zorgen voor een zorgeloze start van je vakantie.

Amsterdam en KLM bieden tal van faciliteiten en diensten om het reizen met kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Door gebruik te maken van deze diensten en door je reis goed te plannen, kun je volop genieten van je tijd samen als gezin, terwijl je enkele van de mooiste plekken ter wereld verkent. Happy travels!