Avonturen in Oostenrijk: Bergen en Meren voor het Hele Gezin

Grüß Gott! Vandaag neem ik jullie mee naar het prachtige Oostenrijk, een land van adembenemende bergen, kristalheldere meren en eindeloze avonturen voor het hele gezin. Als moeder van twee actieve kinderen heb ik ontdekt dat Oostenrijk de perfecte speeltuin is voor gezinnen die houden van natuur, cultuur en avontuur. Van wandelen in de Alpen tot zwemmen in idyllische meren, kom mee op een reis door dit magische land.

 1. Wandelen in de Alpen: Plezier voor alle Leeftijden
  Onze Oostenrijkse avonturen begonnen met wandelen in de Alpen. We kozen voor gezinsvriendelijke routes zoals die in de regio Zillertal, waar we genoten van adembenemende uitzichten en gezellige berghutten. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd en variëren in moeilijkheidsgraad, perfect voor zowel kleine beentjes als volwassen avonturiers.
 2. Zwemplezier in de Oostenrijkse Meren
  Oostenrijk staat ook bekend om zijn prachtige meren, en we hebben er een paar bezocht, waaronder de Wörthersee en de Wolfgangsee. Met hun helderblauwe water en talrijke strandbaden waren deze meren ideaal voor een dag zwemmen, zeilen of gewoon relaxen aan de waterkant.
 3. Fietsavonturen Langs de Donau
  Een fietstocht langs de Donau was een andere highlight. We huurden fietsen en verkenden de Donau-fietsroute, die gemakkelijk en veilig is voor kinderen. De route bracht ons langs schilderachtige dorpjes, wijngaarden en indrukwekkende kastelen.
 4. Salzburg: Muziek en Cultuur voor het Gezin
  In Salzburg, de geboortestad van Mozart, dompelden we ons onder in muziek en cultuur. We bezochten het huis van Mozart en genoten van een live klassiek concert. De kinderen vonden het leuk om meer te leren over de geschiedenis van de muziek en om zelf wat noten te spelen.
 5. Innsbruck: Stedelijke Charme en Bergavonturen
  Innsbruck, omringd door bergen, was een mix van stedelijke charme en natuur. We namen de kabelbaan naar Nordkette, waar we een ongelooflijk uitzicht hadden over de stad en de Alpen. De Alpenzoo was ook een hit bij de kinderen, met veel inheemse dieren om te zien.

Eten en Accommodatie

In Oostenrijk vonden we veel gezinsvriendelijke hotels en vakantiewoningen. Oostenrijkse gerechten zoals Wiener Schnitzel en Kaiserschmarrn waren bij iedereen populair. Veel eetgelegenheden zijn ingesteld op gezinnen, met kindermenu’s en speelruimtes.

Praktische Tips

 • Neem in de bergen altijd een jas mee, ook in de zomer kan het weer snel omslaan.
 • Overweeg de aanschaf van de ‘Oostenrijkse Nationale Parken Kaart’ voor toegang tot vele natuurparken.
 • Check van tevoren de openingstijden van attracties, vooral buiten het hoogseizoen.

Oostenrijk is een wonderland voor gezinnen, vol met mogelijkheden voor avontuur, ontspanning en culturele verrijking. Of je nu de voorkeur geeft aan actieve dagen in de buitenlucht of ontspannen momenten aan het water, Oostenrijk biedt het allemaal in een prachtige, gezinsvriendelijke omgeving. Tot ziens in het schitterende Oostenrijk!