Kleurrijk en Kindvriendelijk: Verken het Prachtige Portugal met het Gezin

Olá, avontuurlijke gezinnen! Vandaag neem ik jullie mee naar het zonnige en kleurrijke Portugal, een bestemming die een schat aan ervaringen biedt voor families. Van de levendige straten van Lissabon tot de prachtige stranden van de Algarve, Portugal is de perfecte mix van cultuur, avontuur en ontspanning. Met mijn twee kinderen heb ik dit prachtige land verkend en ik ben enthousiast om onze ontdekkingen te delen voor een onvergetelijke gezinsvakantie.

 1. Lissabon: Een Stad Vol Verhalen en Trams
  Onze reis begon in Lissabon, waar de kleurrijke gebouwen en de historische trams onmiddellijk indruk maakten. We bezochten het Oceanário de Lisboa, een van de grootste aquaria van Europa, wat een hit was bij de kinderen. Een ritje met tram 28 bracht ons langs veel van de beroemde bezienswaardigheden van de stad, een leuke manier om Lissabon te verkennen zonder vermoeide voetjes.
 2. Porto: Charme aan de Douro
  In Porto werden we betoverd door de schilderachtige rivieroever en de kleurrijke huizen van de Ribeira. We proefden de beroemde Pastéis de Nata (custardtaartjes) en maakten een boottocht op de Douro-rivier. De kinderen vonden het geweldig om te leren hoe de beroemde Porto-wijn wordt gemaakt (en ik genoot natuurlijk van een proeverij!).
 3. Algarve: Zon, Zee en Zand
  Onze volgende stop was de Algarve met zijn adembenemende stranden en kliffen. We verkenden verborgen baaien zoals Praia do Camilo en genoten van de zon op Praia da Rocha. De Algarve biedt ook leuke waterparken en activiteiten zoals dolfijnen spotten, perfect voor het hele gezin.
 4. Sintra: Een Sprookje van Paleizen en Kastelen
  Sintra, een kort treinritje van Lissabon, leek zo uit een sprookjesboek te komen. We bezochten het kleurrijke Palácio da Pena en het mysterieuze Quinta da Regaleira met zijn prachtige tuinen en verborgen tunnels. De kinderen waren gefascineerd door de romantische en mysterieuze verhalen achter deze historische plekken.
 5. Madeira: Natuurlijke Schoonheid en Avontuur
  We sloten onze reis af op het eiland Madeira, een paradijs voor natuurliefhebbers. We maakten wandelingen langs de levadas (irrigatiekanalen) met adembenemende uitzichten en ontdekten de exotische flora in de botanische tuinen van Funchal.

Eten en Accommodatie

In Portugal vonden we tal van gezinsvriendelijke accommodaties, van sfeervolle hotels in de stad tot ontspannen vakantiehuizen aan de kust. De Portugese keuken was een feest voor ons allemaal, met verse zeevruchten, heerlijke kip piri-piri en natuurlijk de geliefde pastéis de nata.

Praktische Tips

 • Overweeg een huurauto voor gemakkelijke verplaatsingen, vooral in de Algarve.
 • Zorg voor comfortabele wandelschoenen; veel steden hebben geplaveide straten en heuvels.
 • Leer een paar basiswoorden Portugees met de kinderen; het is leuk en wordt zeer gewaardeerd door de lokale bevolking.

Portugal is een schitterende bestemming voor gezinnen, vol met cultuur, geschiedenis, natuur en avontuur. Of je nu op zoek bent naar stedelijke verkenningen, strandontspanning of avontuurlijke activiteiten, Portugal biedt een rijke en gevarieerde ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Até breve, Portugal!