Fietsen door Nederland: Een Gezinsvriendelijke Ontdekkingstocht

Vandaag neem ik jullie mee op een bijzondere reis door Nederland, het land van tulpen, windmolens, en natuurlijk fietsen! Met mijn twee kinderen heb ik ontdekt hoe ideaal Nederland is voor een gezinsvriendelijke fietsvakantie. Met veilige fietspaden, vlak terrein, en een overvloed aan kindvriendelijke attracties, is fietsen in Nederland een perfecte manier om samen tijd door te brengen en het landschap te verkennen. Laten we samen op de pedalen trappen!

 1. Start in Amsterdam: Fietsen Langs Grachten en Parken
  Onze tocht begon in Amsterdam. We fietsten langs de beroemde grachten en bezochten het Vondelpark, waar de kinderen heerlijk konden spelen. Fietsverhuur is overal in de stad beschikbaar, met opties voor kinderfietsen en -zitjes.
 2. De Bloemenroute: Kleurrijk en Geurig
  In het voorjaar is de Bloemenroute een must. We fietsten langs uitgestrekte tulpenvelden in de Bollenstreek, vlakbij Lisse. Het was alsof we door een levend schilderij fietsten, met kleuren zo levendig dat de kinderen dachten dat ze in een regenboog waren beland!
 3. Historisch Haarlem en de Kust
  Vanuit Amsterdam fietsten we naar Haarlem, een charmante stad vol geschiedenis. Daarna ging onze reis verder naar de kust. De stranden van Zandvoort en Bloemendaal waren perfect voor een dagje zon, zee en zandkastelen bouwen.
 4. Fietsen in de Veluwe: Natuur op zijn Best
  De Veluwe was ons volgende avontuur, bekend om zijn uitgestrekte bossen en heidelandschappen. We zagen herten, wilde zwijnen, en genoten van de rust en ruimte. De kinderen vonden het geweldig om door de natuur te fietsen en elk nieuw pad bracht een nieuw avontuur.
 5. Waterrijk Friesland: Fietsen en Varen
  In Friesland combineerden we fietsen met varen. We fietsten langs de meren en namen af en toe een boot om de vele waterwegen te verkennen. De kinderen vonden het fantastisch om te fietsen op de dijken en te kijken naar de boten en vogels.

Eten en Accommodatie

Door heel Nederland vonden we gezellige familiecampings, boerderijlodges en B&B’s. Overal werden we gastvrij ontvangen. En natuurlijk genoten we van Nederlandse lekkernijen zoals pannenkoeken, stroopwafels en verse haring.

Praktische Tips

 • Draag altijd helmen, ook al is het niet verplicht.
 • Houd rekening met het weer; neem regenkleding mee.
 • Gebruik een fietskaart of app om de vele gemarkeerde fietsroutes te volgen.

Fietsen door Nederland is een fantastische manier om als gezin actief te zijn en tegelijkertijd te genieten van de natuur en cultuur. De platte landschappen, veilige fietspaden en korte afstanden tussen steden en attracties maken het een ideale bestemming voor gezinnen. Dus, waar wachten jullie nog op? Stap op de fiets en begin aan je eigen Nederlandse fietsavontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *