Cruise met kinderen gratis

cruise met kinderen gratis

Een cruisevakantie met kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn, vol avontuur, ontspanning en plezier voor de hele familie. Veel cruisemaatschappijen hebben ingespeeld op de behoeften van gezinnen door specifieke programma’s en faciliteiten aan te bieden die gericht zijn op kinderen van alle leeftijden, en soms zelfs met aanbiedingen waarbij kinderen gratis meevaren. In deze uitgebreide tekst verkennen we de voordelen, mogelijkheden en tips voor het boeken van een cruise met kinderen waarbij zij gratis of tegen gereduceerd tarief kunnen deelnemen.

Voordelen van Cruisen met Kinderen

All-inclusive Gemak: Veel cruises bieden een all-inclusive ervaring, wat betekent dat maaltijden, accommodatie, en vaak ook bepaalde activiteiten en entertainment inbegrepen zijn in de prijs. Dit maakt het plannen van je vakantiebudget een stuk eenvoudiger.

Diverse Activiteiten: Van zwembaden en waterparken tot sportfaciliteiten, bioscopen, en kinderclubs met leeftijdsspecifieke activiteiten — er is altijd iets te doen voor kinderen aan boord van een cruiseschip.

Familiebonding en Tijd voor Ouders: Terwijl de kinderen genieten van begeleide activiteiten, kunnen ouders de tijd nemen om te ontspannen of deel te nemen aan volwassen activiteiten, wetende dat hun kinderen in goede handen zijn.

Cruises Waar Kinderen Gratis Meevaren

Sommige cruisemaatschappijen bieden speciale promoties aan waarbij kinderen gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen cruisen. Deze aanbiedingen zijn meestal afhankelijk van twee betalende volwassenen in dezelfde hut en kunnen variëren afhankelijk van de reisperiode, bestemming en beschikbaarheid.

Hoe Vind Je Deze Aanbiedingen

 1. Check de Websites van Cruisemaatschappijen: Veel cruisemaatschappijen adverteren hun familieaanbiedingen direct op hun websites. Regelmatig controleren kan ervoor zorgen dat je geen deals mist.
 2. Nieuwsbrieven en Loyaliteitsprogramma’s: Schrijf je in voor nieuwsbrieven van cruisemaatschappijen en join hun loyaliteitsprogramma’s om speciale aanbiedingen en promoties te ontvangen.
 3. Gebruik een Reisagent: Een ervaren reisagent die gespecialiseerd is in cruises kan helpen bij het vinden van de beste deals en adviseren over de fijnere details van cruisen met kinderen.

Tips voor een Succesvolle Cruise met Kinderen

 • Kies de Juiste Hut: Overweeg een hut met voldoende ruimte voor je gezin. Sommige hutten hebben tussendeuren of zijn speciaal ontworpen voor families.
 • Onderzoek de Kinderclubs en Activiteiten: Bekijk vooraf welke activiteiten en clubs beschikbaar zijn voor de leeftijdsgroepen van je kinderen. Dit kan variëren van knutselen en spelletjes tot wetenschappelijke experimenten en tienerdisco’s.
 • Bekijk de Bestemmingen: Kies een route die kindvriendelijke bestemmingen biedt. Veel cruises bieden excursies aan die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen.
 • Pak Slim In: Naast de gebruikelijke vakantiekleding, vergeet niet om zwemkleding, zonnebrandcrème, en eventueel kostuums voor thema-avonden in te pakken.
 • Bereid Je Kinderen Voor: Praat met je kinderen over de cruise, wat ze kunnen verwachten, en de regels aan boord. Dit kan helpen bij het opbouwen van hun enthousiasme en het verminderen van eventuele zenuwen.

Een cruisevakantie waarbij kinderen gratis of tegen een gereduceerd tarief meevaren, biedt een uitstekende kans voor gezinnen om samen kwaliteitstijd door te brengen en de wereld te verkennen. Met de juiste voorbereiding en onderzoek kun je een reis creëren die zowel leuk als betaalbaar is.

Welke cruise is geschikt voor kinderen?

Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende cruisemaatschappijen die bekend staan om hun uitstekende, kindvriendelijke faciliteiten en programma’s. Deze cruisemaatschappijen bieden een scala aan activiteiten, clubs voor verschillende leeftijdsgroepen, en gezinsvriendelijke excursies aan land, waardoor ze een ideale keuze zijn voor een vakantie met kinderen. Hieronder enkele van de beste opties:

1. Disney Cruise Line

 • Bijzonderheden: Disney cruises zijn specifiek ontworpen met families in gedachten, met entertainment en activiteiten die aansluiten bij de magische wereld van Disney. Aan boord vind je Disney-personages, thematische shows, en speciale eilanden op de Bahama’s die alleen toegankelijk zijn voor Disney Cruise Line gasten.
 • Leeftijdsgroepen: Activiteiten zijn beschikbaar voor alle leeftijden, van baby’s tot tieners.

2. Royal Caribbean International

 • Bijzonderheden: Biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten, waaronder klimmuren, surf simulators, ijsbanen, en waterparken aan boord van sommige schepen. Royal Caribbean heeft ook een partnerschap met DreamWorks voor karakterontmoetingen en thema-entertainment.
 • Leeftijdsgroepen: Programma’s zijn beschikbaar voor kinderen vanaf 6 maanden tot 17 jaar, verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

3. Carnival Cruise Line

 • Bijzonderheden: Staat bekend om zijn familievriendelijke sfeer met een groot aanbod aan activiteiten en entertainment, waaronder waterparken, minigolf, en familie-workshops.
 • Leeftijdsgroepen: Biedt gescheiden clubs voor verschillende leeftijden, variërend van 2 tot 17 jaar.

4. Norwegian Cruise Line

 • Bijzonderheden: Biedt het Freestyle Cruising-concept, wat betekent dat er geen vaste etenstijden of zitplaatsen zijn, wat flexibiliteit geeft aan gezinnen. Er zijn veel activiteiten aan boord, zoals waterglijbanen, klimmuren, en bowlingbanen.
 • Leeftijdsgroepen: Heeft een uitgebreid jeugdprogramma met activiteiten voor kinderen van 3 tot 17 jaar.

5. MSC Cruises

 • Bijzonderheden: Biedt de MSC Kids Club programma’s in samenwerking met LEGO en Chicco. Sommige reizen bieden zelfs ‘Kids Sail Free’-promoties waarbij kinderen gratis reizen met betalende volwassenen.
 • Leeftijdsgroepen: Activiteiten zijn beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden, met speciale clubs voor verschillende leeftijdsgroepen.

Tips voor het kiezen van een cruise:

 • Bekijk de specifieke schepen: Niet alle schepen binnen dezelfde cruisemaatschappij bieden dezelfde faciliteiten of activiteiten. Onderzoek daarom de specifieke schepen om te zien welke het beste bij uw gezin past.
 • Overweeg de bestemming: Sommige bestemmingen zijn meer geschikt voor kinderen dan andere. Kies een route die interessante en leerzame stops biedt voor de hele familie.
 • Lees beoordelingen: Online beoordelingen van andere gezinnen kunnen waardevolle inzichten bieden over hun ervaringen aan boord.

Elk van deze cruisemaatschappijen biedt een unieke ervaring die kan worden afgestemd op de interesses en leeftijden van uw kinderen, waardoor uw vakantie een onvergetelijke ervaring wordt voor het hele gezin.