Vakantie Egypte met kinderen veilig

vakantie-egypte-kinderen-veilig

Een vakantie naar Egypte met kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn vol avontuur, cultuur, en plezier. In 2024 kan je veilig reizen met een gezin naar Egypte, zeker als je naar een all inclusive resort gaat. Egypte, bekend om zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen, biedt een scala aan activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen. De veiligheid van reizen met kinderen in Egypte is een belangrijk aspect om te overwegen. Met de juiste voorbereiding en bewustzijn kunt u een veilige en plezierige reis voor uw gezin garanderen.

Voorbereiding voor de Reis

Voordat u vertrekt, is het belangrijk om uitgebreid onderzoek te doen naar de plekken die u wilt bezoeken. Kijk naar de huidige reisadviezen en veiligheidswaarschuwingen voor Egypte. Het is ook raadzaam om een reisverzekering af te sluiten die medische zorg en evacuatie dekt. Zorg ervoor dat u en uw gezinsleden de benodigde vaccinaties hebben gekregen en neem een basis EHBO-kit mee voor kleine verwondingen.

Kiezen van Bestemmingen

Egypte heeft tal van kindvriendelijke bestemmingen. De piramides van Giza en de Sfinx zijn absolute must-sees, en veel tourorganisaties bieden speciale rondleidingen aan die aantrekkelijk zijn voor kinderen. Luxor, met zijn indrukwekkende Vallei der Koningen en de Tempel van Karnak, is ook een geweldige bestemming voor gezinnen. Hier kunnen kinderen de wonderen van het oude Egypte ontdekken. Voor ontspanning en zwemplezier zijn badplaatsen zoals Sharm el-Sheikh en Hurghada perfect, met hun prachtige stranden en mogelijkheden voor snorkelen en duiken.

Veiligheidstips

 • Blijf op de Hoogte: Houd de lokale nieuwsberichten en eventuele reisadviezen in de gaten voor eventuele onrust of specifieke gebieden om te vermijden.
 • Gebruik Gezond Verstand: Wees voorzichtig in drukke gebieden en houd uw waardevolle spullen dicht bij u, vooral op markten en toeristische plekken.
 • Hydratatie en Bescherming tegen de Zon: Zorg ervoor dat u en uw kinderen voldoende water drinken en bescherm uzelf tegen de zon met hoeden, zonnebrandcrème en lichte kleding.
 • Respecteer de Lokale Cultuur: Leer uw kinderen over de lokale gebruiken en kledingvoorschriften, vooral bij het bezoeken van religieuze of historische sites.
 • Kies voor Betrouwbare Transportopties: Gebruik betrouwbare taxi’s of vervoersdiensten die door uw hotel of reisorganisatie worden aanbevolen.

Activiteiten voor Kinderen

Naast de historische en culturele bezienswaardigheden biedt Egypte activiteiten zoals kameelrijden, een bezoek aan een waterpark, of een felucca-zeiltocht op de Nijl. Deze activiteiten bieden niet alleen vermaak, maar ook een kans om iets te leren over de Egyptische cultuur en geschiedenis.

Reizen naar Egypte met kinderen kan een magische ervaring zijn die educatief en vermakelijk is voor het hele gezin. Door vooraf te plannen, veiligheidsadviezen op te volgen en bewust te kiezen voor kindvriendelijke activiteiten, kunt u een reis creëren die zowel veilig als onvergetelijk is. Egypte’s rijke erfgoed en warme gastvrijheid wachten op u en uw gezin voor een avontuur van een leven.

Is Egypte veilig met baby?

Reizen met een baby brengt altijd extra overwegingen met zich mee, vooral als het gaat om veiligheid en gezondheid. Egypte kan een veilige bestemming zijn voor gezinnen met baby’s, mits er zorgvuldige voorbereidingen worden getroffen en bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Gezondheid en Hygiëne

 • Vaccinaties: Zorg ervoor dat alle vaccinaties van uw baby up-to-date zijn, en overleg met uw arts over eventuele extra vaccinaties die aanbevolen worden voor reizen naar Egypte.
 • Water: Drink alleen gebotteld of gezuiverd water en gebruik dit ook voor het maken van babyvoeding. Het kraanwater in Egypte is niet altijd veilig om te drinken, wat vooral voor baby’s risicovol kan zijn.
 • Voedselveiligheid: Wees voorzichtig met wat u uw baby te eten geeft. Kies voor vers bereid voedsel en vermijd rauwe groenten en ongekookt voedsel.

Klimaat

 • Hitte: Egypte kan erg heet zijn, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat uw baby voldoende gehydrateerd blijft en bescherm hem of haar tegen de zon met geschikte kleding, een hoedje, en zonnebrandcrème voor baby’s.
 • Airconditioning: Veel plaatsen in Egypte, inclusief hotels en vervoermiddelen, hebben airconditioning, wat kan helpen om uw baby koel te houden tijdens de hete dagen.

Accommodatie en Vervoer

 • Accommodatie: Kies voor hotels of verblijven die gezinsvriendelijk zijn en de nodige voorzieningen bieden, zoals een babybedje.
 • Vervoer: Voor lange afstanden binnen Egypte kunt u het beste privévervoer overwegen dat is voorzien van een geschikt kinderzitje. Dit biedt niet alleen comfort, maar ook veiligheid voor uw baby.

Algemene Veiligheid

 • Medische zorg: Controleer vooraf de beschikbaarheid van medische voorzieningen in de gebieden die u van plan bent te bezoeken. Het is ook aan te raden om een reisverzekering af te sluiten die medische zorg dekt.
 • Reisadviezen: Blijf op de hoogte van het laatste reisadvies en eventuele veiligheidswaarschuwingen voor Egypte. Vermijd gebieden met verhoogde veiligheidsrisico’s.