Een Sprookjesachtige Vakantie: Gezinsvriendelijke Kastelen in Duitsland

Guten Tag, lieve reisgenoten! Vandaag nodig ik jullie uit voor een sprookjesachtige reis door Duitsland, een land rijk aan geschiedenis, legendes en, je raadt het al, kastelen! Met mijn twee kinderen, die gefascineerd zijn door verhalen over ridders en prinsessen, verkenden we enkele van de meest gezinsvriendelijke kastelen in Duitsland. Deze betoverende kastelen brachten ons terug in de tijd en lieten ons de magie van de Middeleeuwen en de Renaissance ervaren. Laten we onze koninklijke avonturen beginnen!

 1. Schloss Neuschwanstein: Het Kasteel uit een Sprookje
  Onze eerste stop was het beroemde Schloss Neuschwanstein in Beieren, de inspiratiebron voor het Disney-kasteel. Dit majestueuze kasteel, gelegen op een ruige heuvel, bood adembenemende uitzichten en fascinerende verhalen over Koning Ludwig II. De kinderen waren betoverd door de sprookjesachtige architectuur.
 2. Burg Eltz: Een Middeleeuws Wonder
  Burg Eltz in Rijnland-Palts, omgeven door een schilderachtig bos, was een onvergetelijke ervaring. Dit authentieke middeleeuwse kasteel, nog steeds in handen van dezelfde familie die het 33 generaties geleden bouwde, liet ons het echte kasteelleven ervaren. De schattenkamer was een hoogtepunt, met eeuwenoude kunstvoorwerpen.
 3. Heidelberg Schloss: Ruïnes vol Verhalen
  Het Heidelberg Schloss, romantisch gelegen aan de oevers van de Neckar, combineert gotische en renaissancestijlen. Hoewel het deels een ruïne is, bracht het de geschiedenis tot leven met verhalen over verwoestingen en restauraties. De kinderen genoten van de prachtige tuinen en het grote vat in de kelder.
 4. Schloss Lichtenstein: Het ‘Sprookjeskasteel van Württemberg’
  Dit charmante kasteel, gelegen op een klif in Baden-Württemberg, is als een scène uit een sprookjesboek. We namen een rondleiding en leerden over de geschiedenis van de ridders die er woonden. Het kasteel biedt ook een adembenemend uitzicht over het Echaz-dal.
 5. Burg Hohenzollern: Een Koninklijk Erfgoed
  Het bezoek aan Burg Hohenzollern, de voorouderlijke zetel van de Pruisische Koning en de Prinsen van Hohenzollern, was een les in Duitse koninklijke geschiedenis. Gelegen op een bergtop in Baden-Württemberg, bood het kasteel fascinerende rondleidingen en een indrukwekkende verzameling kunst.

Eten en Accommodatie

In de buurt van deze kastelen vonden we gezellige gasthuizen en hotels die perfect waren voor gezinnen. Duitse keuken, met gerechten zoals schnitzels en pretzels, was bij de kinderen erg in trek. Veel accommodaties boden ook traditionele Duitse ontbijten aan, een heerlijke start van de dag.

Praktische Tips

 • Draag comfortabele schoenen, er is vaak veel te lopen op ongelijke oppervlakken.
 • Controleer van tevoren de openingstijden en rondleidingsmogelijkheden van de kastelen.
 • Overweeg een familiepas of combiticket voor meerdere kastelen als deze beschikbaar zijn.

Onze reis langs de Duitse kastelen was meer dan alleen een vakantie; het was een duik in de wereld van sprookjes en geschiedenis. Elk kasteel had zijn unieke charme en verhalen, waardoor ons gezin zich even in een andere tijd waande. Duitsland, met zijn rijke erfgoed en kindvriendelijke benadering, is de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een magisch avontuur. Auf Wiedersehen en veel plezier op jullie koninklijke ontdekkingstocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *