Wandelen met Kinderen: Familie Avonturen in de Zwitserse Alpen

Hallo avontuurlijke gezinnen! Vandaag neem ik jullie mee op een reis naar de majestueuze Zwitserse Alpen, een ware speeltuin voor liefhebbers van de buitenlucht. Met mijn twee energieke kinderen ontdekten we de wonderen van wandelen in deze adembenemende omgeving. Van groene valleien tot sneeuwbedekte toppen, Zwitserland biedt eindeloze mogelijkheden voor familieavonturen. Laat me jullie vertellen over onze wandelervaringen en waarom de Zwitserse Alpen de perfecte bestemming zijn voor families.

 1. Mürren en de Schilthorn
  Onze eerste stop was het idyllische dorpje Mürren, toegankelijk via een schilderachtige kabelbaan. We maakten een gezinsvriendelijke wandeling naar de top van de Schilthorn, bekend om het 360-graden panorama op de omliggende bergtoppen. De “Thrill Walk” bij Birg station was zowel spannend als veilig voor de kinderen.
 2. De Aletschgletsjer
  We vervolgden onze reis naar de indrukwekkende Aletschgletsjer. Het pad langs de grootste gletsjer van de Alpen was zowel leerzaam als betoverend. De kinderen waren gefascineerd door het idee over een echte gletsjer te wandelen en leerden over het belang van gletsjers voor ons milieu.
 3. Zermatt en de Matterhorn
  Geen bezoek aan de Zwitserse Alpen is compleet zonder de iconische Matterhorn te zien. In Zermatt wandelden we op paden die een prachtig uitzicht boden op deze beroemde berg. We kozen voor een makkelijke route, ideaal voor kindervoetjes, maar nog steeds met adembenemende uitzichten.
 4. Grindelwald en de Eiger
  Grindelwald, een charmant dorp aan de voet van de Eiger, bood ons tal van wandelmogelijkheden. We namen de kabelbaan naar First en volgden een eenvoudige, maar spectaculaire route die geschikt was voor de hele familie. De kinderen genoten van het spelen in de alpenweiden en het kijken naar de bergbeklimmers.
 5. Lauterbrunnen Vallei
  De Lauterbrunnen Vallei, met haar 72 watervallen, was een magische ervaring. De wandelingen hier zijn als uit een sprookjesboek, met weelderige groene velden en kabbelende beekjes. Het was een rustige, ontspannende dag waarop we de natuurlijke schoonheid van Zwitserland op zijn best konden waarderen.

Accommodatie en Voorzieningen

Overnachten deden we in gezinsvriendelijke chalets en hotels. Veel accommodaties zijn ingericht op wandelaars, met faciliteiten zoals droogruimtes voor kleding en wandeladvies aan de receptie.

Praktische Tips

 • Investeer in goede wandelschoenen voor het hele gezin.
 • Controleer het weerbericht vooraf en wees voorbereid op plotselinge veranderingen.
 • Neem altijd voldoende water en snacks mee tijdens wandelingen.

Wandelen in de Zwitserse Alpen met kinderen is een onvergetelijke ervaring die avontuur, educatie en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid combineert. Het is een kans om als gezin te verbinden en samen nieuwe hoogten te bereiken. Dus pak je wandelschoenen en kom mee op avontuur in de adembenemende wereld van de Zwitserse Alpen!